Curățarea cu abur

Posibilități de întrebuințare

Curățitoarele noastre cu abur pot avea diferite întrebuințări: pe lângă curățare, acestea pot fi folosite și pentru îngrijirea și calcarea materialelor textile. Mai jos puteți vedea numeroasele întrebuințări ale aburului:

Curățarea gresiei

Pentru curățare intermediară și post-curățare vă recomandăm să folosiți o cârpă pe care o puteți împături și întinde strâns peste duză pentru podea. De asemenea, pentru o curățare mai bună puteți folosi laveta din microfibră (accesoriu special).

După eliberarea aburului mișcati repede duza înainte și înapoi; aburul nu trebuie eliberat neapărat continuu. Pentru curățarea rosturilor nu miscați duza doar în unghiuri drepte ci și pe diagonală.

Aspirare

Înainte de a curăța podeaua cu abur, aspirați-o. Folosiți pe podele laminate numai dacă sunteți sigur că au fost montate și lipite profesionist.

Curățarea podelelor laminate

Dacă setați volumul de abur la jumătate, puteți curăța și podele laminate sau parchet (nu cerat sau cu finisaj pe bază de ulei). Puteți regla cantitatea de abur folosind pistolul cu abur. Folosiți două lavete (= 4 straturi), pentru a vă asigura că zona intră în contact direct cu cât mai puțin abur. Nu aplicați abur în același punct pentru prea mult timp pentru a evita udarea podelei. Cantitatea mică de umezeală rămasă se va usca rapid și fără urme.

Sfat: Aspirați podelele înainte de a le curăța cu abur. Folosiți pe podele laminate numai dacă sunteți sigur că au fost montate și lipite profesionist.

Curățarea băilor și a toaletelor

Pentru curățarea faianței, suprafețelor din sticlă și a oglinzilor, a racordurilor, rosturilor, spațiilor înguste etc.

Urme lăsate de calcar și săpun

Puteți îndepărta chiar și urmele persistente de calcar și săpun cu ajutorul lavetei abrazive (kit-ul de lavete din microfibră).

Curățarea racordurilor

  • Folosiți duza pentru rosturi pentru a evita zgârierea racordurilor din crom sau inox. Țineți curățitorul aproape de obiectul pe care doriți să îl curățați și așteptați până ce calcarul se descompune. Dacă tot nu reușiți să îl mișcați sau dacă este într-o poziție ciudată, puteți atașa o perie duzei. Frecați zona în timp ce aplicați jeturi puternice de abur.
  • Dacă depunerile de grăsime nu sunt recente, frecați pentru a le îndepărta. Întotdeauna folosiți și abur în timpul acestei operațiuni.
  • Grăsimea se va aduna încet pe lavetă. Din acest motiv este bine să schimbați laveta din când în când.
  • Pentru rezultate perfecte, lustruiți suprafața curățată cu ajutorul lavetei galbene din microfibră.
  • Puteți îndepărta chiar și depunerile uscate aplicând aburul direct pe ele și frecând energic.
  • Pentru straturile mai groase de calcar, aplicați oțet sau suc de lămâie și lăsați-le să se înmoaie.
  • Curățarea regulată cu abur previne formarea depozitelor de calcar.

Curățarea ferestrelor și a oglinzilor

  • Înainte de a folosi curățitorul cu abur pentru prima oară, efectuați o curățare în profunzime. Ștergeți întreaga suprafață cu o lavetă udă și duză manuală. Sfaturi pentru iarnă: încălziți în prealabil geamurile foarte reci de la o distanță de aproximativ 5 cm.
  • Apoi aplicați aburul pe suprafața de sticlă de sus în jos folosind duza pentru rosturi.
    Treceți de mai multe ori lamela pe geam, de sus în jos, pentru a șterge apa condensată. Pentru a evita formarea dungilor ștergeți lamela periodic cu o cârpă.
  • Dacă după folosirea lamelei observați câteva picături pe geam, nicio problemă. Le puteți șterge cu cârpa fără să lăsați nicio dâră.

Curățarea rosturilor gresiei și faianței

  • Duza pentru rosturi este special creată pentru curățarea rosturilor de faianță sau gresie; îi puteți atașa o perie rotundă dacă este necesar.
  • Puteți îndepărta chiar și depunerile uscate aplicând aburul direct pe ele și frecând energic.
  • După curățarea cu abur uscați suprafața cu o cârpă uscată. Notă pentru rosturi din silicon: aplicați abur doar pentru scurt timp, pentru a evita deteriorarea materialului.

Înlăturarea depunerilor de grăsime

  • Oțelul inoxidabil este la modă, dar nu arată deloc bine cu depuneri de grăsime. Puteți obține rezultate bune dacă utilizați husa moale din velur și laveta galbenă din microfibră (accesorii speciale) kit-ul de lavete din microfibră pentru bucătarie.
  • Dacă depunerile de grăsime nu sunt recente, frecați pentru a le îndepărta. Întotdeauna folosiți și abur în timpul acestei operațiuni.
  • Grăsimea se va aduna încet pe lavetă. Din acest motiv este bine să schimbați laveta din când în când.
  • Pentru rezultate perfecte, lustruiți suprafața curățată cu ajutorul lavetei galbene din microfibră.

Curățarea plitelor și a aragazurilor

  • Plitele din sticlă-ceramică reprezintă o problemă pentru majoritatea metodelor de curățare, dar nu și pentru curățitoarele cu abur. Puteți atașa periei rotunde un burete spirală din inox. Puteți găsi astfel de bureți în orice magazin cu produse pentru casă.
  • Dacă folosiți curățitorul cu abur nu trebuie să vă mai faceți griji pentru zgârieturi. Aburul formează un strat lubrifiant în timpul curățării, protejând plita. Rosturile și marginile plitei pot fi curățate cu ajutorul periei pentru rosturi și a periei rotunde (peria rotundă atașată la duză) fără husă.

Împrospătarea hainelor

Chiar și împrospătarea hainelor este floare la ureche grație duzei pentru îngrijirea textilelor. Cu ajutorul dispozitivului de îndepărtare a scamelor integrat puteți scăpa simplu și fără efort de scamele și de firele de păr de pe hainele dumneavoastră. Puteți scăpa de cutele de pe perdele și haine fără a fi nevoită să folosiți o masă de călcat. Orice miros neplăcut este, de asemenea, eliminat. Scapă de o grijă în plus!

Aburul este natural și curăță în profunzime

Curățare simplă, naturală și nepoluantă: curățarea cu abur este cea mai naturală soluție pentru curățenie și alternativa ideala pentru metodele de curățare tradiționale. Curățitoarele noastre cu abur pot avea diferite întrebuințări. Pe lângă curățare, le puteți folosi și pentru îngrijirea și călcarea textilelor. Veți salva timp prețios pe care îl veți putea folosi în alt mod. Nu există nimic mai simplu decât utilizarea aburului pentru treburile casnice.

Cum vă face curățarea cu abur viața mai frumoasă?

Cu mult timp înainte ca oamenii să se gândească la curățenie, aburul ieșea din pământ prin vulcani și gheizere. Abia în anul 1.700 oamenii au început să folosească puterea aburului. Curățarea cu abur este un mod de întrebuințare modern pentru abur.

De ce curățarea cu abur nu poluează?

Simplu. În curățarea cu abur nu se folosesc chimicale. Combinația dintre puterea aburului și temperatură este suficientă pentru a înlătura murdăria persistentă. Astfel, veți proteja nu doar apa, resursa esențială pentru viață, dar și bugetul dumneavoastră.

Curățarea cu abur nu afectează natura și nici resursele sale. De exemplu, veți economisi resurse și energie pentru că nu va mai fi nevoie să scăpați de ambalajele detergenților.

În plus, curățarea cu abur implică un volum redus de apă consumată. Dintr-un singur litru de apă de la robinet se obțin 1.700 de litri de abur, suficienți pentru 20 de minute de curățare, de ajuns pentru a curăța un apartament mic. Și cum electricitatea este necesară numai pentru a încălzi apa, consumul de energie este păstrat la minimum.

De ce curățarea cu abur este mai sănătoasă?

Curățarea cu abur vă protejează pe dumneavoastră și familia dumneavoastră. Spre deosebire de detergenți, aburul condensat nu lasă reziduri ce pot declanșa alergii pe suprafețele curățate. Acest aspect este foarte important pentru copii mici cărora le place să bage totul în gură. Grație aburului, accidentele cauzate de folosirea unui detergent greșit, iritațiile sau alte efecte negative nu mai sunt o problemă.

Cei care suferă de alergii pot respira ușurați. Aburul unește particulele de praf și nu eliberează alergeni în aer precum particulele de praf. Astfel, calitatea aburului este îmbunătățită considerabil. Nu în ultimul rând, curățarea cu abur nu vă va obosi deloc, deoarece acesta va face toată treaba în locul dumneavoastră.

Descoperă apa ca nouă soluție de curățare. Cum de aburul curăță atât de bine?

Secretul curățării cu abur este combinația dintre jetul de abur și temperatură. Nu numai că este mai ușor să curățati murdăria, dar puteți ajunge și în zonele greu accesibile. Totul fără chimicale! În anumite cazuri, curățarea cu abur poate fi completată cu curățare mecanică, de exemplu folosind o perie sau o lavetă. În plus, curățitoarele noastre cu abur înlătură și mineralele din apă, deci nu va rămâne nicio dâră de calcar după curățare.

Cum de totul este mult mai rapid și mai simplu?

Aburul înseamnă viteză. Chiar și cea mai persistentă murdărie sau grăsime este dizolvată și înlăturată grație puterii aburului. Frecatul nu mai este necesar. Calcă folosind abur pentru a economisi timp, rufele nu mai trebuie udate în prealabil și cutele sunt înlăturate mult mai rapid. Și, poate cel mai mare avantaj, este faptul că pentru toate aceste întrebuințări diferite ai nevoie de un singur dispozitiv: un curățitor cu abur. Astfel, ai mai mult timp pentru lucrurile importante din viața ta.

Cum funcționează un curățitor cu abur?

Un curățitor cu abur funcționează după același principiu ca și o oală sub presiune. Apa este adusă la fierbere, într-un boiler închis, formând abur. Timpul necesar este de unu până la șase minute pentru fiecare litru de apă, în funcție de dispozitiv.
Sfat: Aburul se formează mai bine dacă rezervorul nu este umplut la maximum. Altfel, este prea multă umezeală și se absoarbe prea repede. Când apa fierbe, aburul este aplicat pe suprafața dorită, în cantitatea dorită, cu ajutorul pistolului cu abur. Cu cât presiunea aburului este mai mare, cu atât mai repede este pulverizat aburul și cu atât mai mare este puterea lui de dizolvare a murdăriei. Foarte simplu defapt. Folosiți apă caldă pentru a grăbi procesul de încălzire. Presiunea în boiler poate ajunge până la 4 bari, în funcție de tipul dispozitivului.

Bine de știut: Curățitoarele cu abur Kärcher îndeplinesc toate standardele de siguranță. Acest lucru este dovedit prin certificarea primită de la TÜV și centrele internaționale de testare. Toate părțile ce conduc electricitatea sunt desigur protejate împotriva stropilor.

7 motive pentru a alege curățarea cu abur

  1. Aburul nu poluează, nu folosește detergenți, iar consumul de apă este redus.
  2. Aburul curăță și igienizează, în același timp, chiar și locurile greu accesibile.
  3. Cu abur cureți fără efort. Uită de frecat și lustruit.
  4. Aburul este mai sănătos și nu este nevoie de detergenți.
  5. Aburul este versatil. Îl poți folosi pentru a curăța bucătăria, băile sau geamurile, dar și pentru a călca sau a curăța materialele textile.
  6. Cu abur economisești timp, cu abur cureți mai repede.
  7. Cu abur economisești bani, nu ai nevoie de niciun detergent.

SURSA: https://www.kaercher.com/ro/home-garden/intrebuintari-casa-gradina-karcher/curatare-cu-abur-intrebuintari-karcher.html